Kommande

Kommande utställningar

Lasse Åberg


Lasse har länge haft en ide om att designa en möbel och tankarna föll på en byrå och namnet landade  Annonsbyrå. Från att det varit en idé har det nu blivit av. I samarbete Lasse Åberg-Galleri gamla staden samt Vilax har byrån börjat att tillverkas. Finns till försäljning på galleriet

Byrån kommer att tillverkas i en 15 upplaga. Bokning kan man göra genom att skicka ett meddelande nedan


Det finns en prototyp klar för beskådning innan förhandsbokning . 
 
 
 
IMG_6540
IMG_6549
IMG_6537
IMG_6538

Inställt pga Corona

På initiativ av målaren Knud Larn bildades K2 i början av 2012. Utgångspunkten var en stark önskan att presentera mångfalden i Köpenhamns konstliv.


Sedan 2009 har ArtAvisens redaktör, Tom Jørgensen, publicerat årboken "101 artister". Han beskriver här ett antal skickliga, erfarna artister i mitten av karriären. Tom Jørgensen baseras på hantverket och konstens potential för det känsloladdade. Han flyttar sig därmed bort från själva konstteorin och konstfilosofin. Orienterad attityd som kännetecknar många offentliga konstinstitutioner. Med andra ord, har han skapat bra solid konst som talar direkt till betraktaren.


Knud Larn, som själv dök upp i årboken, samlade ett antal av Köpenhamns större 101 konstnärer och skapade K2. K2 står för "det andra Köpenhamns konstliv", K2 är "det andra" sett från traditionella konstnärsföreningar. Karakteristiskt för K2 är att medlemmarna är mycket fokuserade på det konstnärliga hantverket och att alla har bra karriärer separat på olika danska gallerier och ofta utomlands också.


Som konstnärsförening erbjuder K2 ett utställningskoncept som huvudsakligen består av "traditionell konst". Med det sagt omdefinerar och personligen utvecklar K2 det traditionella hantverk konst och för in det i nutid. K2 är inte avantgarden som provocerar för provokationens skull, utan snarare med det tysta, solida konstnärliga hantverket flytta konsten till nya spännande platser. Över ålder, kön, erfarenhet och konstnärlig uttryck, visar K2 ett brett utbud av verk av seriösa samtida konstnärer. K2 delar sitt namn med ett av världens mest utmanande berg. Genom styrka, passion och en stark gemenskap, nådde toppen.


Medlemmar

Bettina Andersen Malene Bjelke, Elna Christiansen, Palle Rud Christoffersen, Helle Rask ,Crawford, Rikke Darling, Jeanette Elmelund, Hanne Galschiøt, Daniel Goldenberg, Kim Kartholm, Pernille Koch, Aleksander Kosmala, Knud Larn, Annie Lund, Andreas Nemo, Lars Pryds, Ingeborg Rørbye, Isabeel Schmidt, Louise Thygesen, Lisbeth Tolstrup, Britta Westhausen

Petter Thoen - 9/10-2020

Kulturnatten i Landskrona


Född 17 november 1943, är en norsk konstnär kokboksförfattare och barnboksförfattare bosatt och verksam i Sverige och USA.

På 1960-talet ritade Thoen omslag till skandinaviska upplagor av tidningar Superman, Batman, Hjälp, En rolig halvtimma och många andra.

Thoen flyttade till USA på 1970-talet och arbetade som art director. Han hade sin egen reklambyrå Johnston Thoen & Partners med kunder som General Electric, Rockwell International och Wall Street Journal. Thoen vann över hundra kända Advertising Awards, såsom CA Award, ANDY Award, Clio Award och Belding Award

IMG_6564
IMG_6576
IMG_6571
IMG_6570
IMG_6583
IMG_6568
IMG_6585
IMG_6587
IMG_6578
IMG_6567
IMG_6582
IMG_6579
IMG_6586
IMG_6566
IMG_6565
IMG_6577
IMG_6574
IMG_6573
IMG_6572
IMG_6563
Tomas Lacke
tomas lacke 5
tomas lacke 2

Tomas Lacke gästar oss i maj 2021.


Tomas är född 1976 och han bor och arbetar för närvarande i Åkersberga, Sverige. Lacke är en självlärad samtida konstnär inom både målning och skulptur. Han har varit aktiv sedan 1990-talet och har sin studio i Åkersberga där han för närvarande är bosatt. Som autodidakt arbetar han experimentellt för att hitta nya sätt genom konst. Med olika stilar och materialval har han byggt en bred portfölj inom både målning och skulptur. Hjärtlig välkomna till oss.